Hoe gaan we te werk?2018-09-20T14:53:10+00:00

Hoe gaan we te werk?

In het eerste gesprek verkennen we de vraag die jullie hebben en maken we nader kennis met elkaar. Aan het eind van dit gesprek beslissen we gezamenlijk of we verder met elkaar gaan.
Daarna gaan we aan het werk.

Soms hebben we een individueel gesprek met elke partner apart om, indien nodig, je achtergrond verder te verkennen.

In relatietherapie duren gesprekken 60-90 minuten; het eerste gesprek neemt 1,5 uur in beslag. Het aantal gesprekken dat we met elkaar voeren is afhankelijk van de vraag waar je als paar mee worstelt. We gaan uit van 5 tot 10 gesprekken.

Als methodiek gebruiken we zowel de Gestaltrelatietherapie als Emotionally Focused Couple Therapy (EFT van Sue Johnson). We onderzoeken jullie patronen en gaan contact maken met de emoties en de behoeften die de patronen veroorzaken. De verbinding tussen partners kan zo weer hersteld worden.

Jullie kunnen kiezen of je met één of twee therapeuten wilt werken:

  • één therapeut: José werkt overdag op woensdag,donderdag en vrijdag alleen als relatietherapeut. Een avond kan ook afhankelijk van de gezamenlijke agenda.
  • twee therapeuten: José en Leo geven samen relatietherapie op twee avonden in de week, op maandag- of donderdagavond en vrijdag overdag.