Executive coaching: hoe business en persoonlijke groei elkaar ontmoeten

Hoe business en persoonlijke groei elkaar ontmoeten.

Executive Coaching boek: door José Vos-Boven, verschenen maart 2014

Waarom dit boek?

De eenzijdige aandacht voor visie en strategievorming en de daarbij benodigde kennis leidt tot een verwaarlozing van de empathische kant van leiders. Zij verliezen vroeg of laat het echte contact met anderen en zichzelf. Dan ontstaan (coach-) vragen die te maken hebben met energieverlies, vertraging in de besluitvorming, geen grip meer op het managementteam hebben, etc.
Executive coaching heeft tot doel de zakelijke resultaten te verbeteren middels aandacht voor de persoonlijke kant van leiders. Immers als je niet goed in je vel zit zul je minder effectief handelen. Op 27 maart is mijn boek verschenen waarin ik mijn aanpak met het door mij ontwikkelde Experientiel Coaching Model en mijn ervaringen met coachees uit de top van organisaties beschrijf.

Hoe denken anderen over dit boek?

Erik de Haan, hoogleraar Organisatieontwikkeling en coaching, Vrije Universiteit Amsterdam: ‘Coaching heeft zich de laatste jaren ontwikkeld van stigma naar status, van een laatste hulp bij disfunctionerende managers tot onontbeerlijke ruimte voor reflectie van leiders. José Vos-Boven heeft met Executive coaching een indrukwekkend compendium geschreven vol coachmethodieken en handzame reflectiematerialen dat zich uitstrekt van praktijk naar onderzoek, van businessvraag naar persoonlijke emotie, en van verwachtingen naar succesfactoren. Daarmee is Executive coaching tegelijk een neerslag van en een gids tot de wondere wereld van eigentijdse coaching.’

Maarten Fijnout, collega coach, recensent voor Management Boek: ‘Met Executive Coaching legt ze de lat direct hoog, dit geslaagde werk is een uitstekend debuut. De doelgroep voor dit boek zijn ervaren coaches. Zij worden, ook na het maandelijks lezen van vakliteratuur, goed in de watten gelegd. Het is een compleet verzamelwerk met praktisch advies over technieken, modellen, het Umfeld van de executive en de dynamiek tussen coach en coachee. Alle coaches die actief zijn met coaching van ‘de top’ hebben met dit boek op hun nachtkastje een grotere garantie voor succes‘.

Als je interesse is gewekt, ga naar de site van Boom Nelissen
https://www.boomnelissen.nl/uitgaven/coaching/executive_coaching_9789024402472 en ontvang zonder verzendkosten het boek inclusief e-book.

Heb je behoefte om te sparren of meer te leren over mijn aanpak?

Het is mijn bedoeling om twee keer per jaar een workshop te geven waarin we mijn Experientiel Coaching Model centraal stellen. Stuur me een mail met je gegevens, dan kom je op de lijst van deelnemers. De workshop is bedoeld voor ervaren coaches die een stap verder willen zetten in hun professionalisering.

Vos~Boven Coaching for growth is sparringpartner voor executives, managers, ondernemers en professionals bij de uitvoering van zakelijke doelstellingen. Persoonlijke en zakelijke groei is daarbij altijd ons uitgangspunt.

By |2018-09-20T14:09:17+00:00september 5th, 2018|Food for Growth|Reacties uitgeschakeld voor Executive coaching: hoe business en persoonlijke groei elkaar ontmoeten